Stichting Straatkunst op Scheveningen
Op verzoek van Mevr. Knier Taal wordt gezocht naar de haalbaarheid van een nieuw project op door graffiti vervuilde muur van het perceel Gevers Deynootweg 39. De Stichting zelf heeft een kleine reserve opgebouwd; Stichting Schevenings Steunfonds en Mevrouw Schrijver - van Son zorgen voor het ontbrekende deel. De kinderen van de basisschool "De Kubus" maken het keramiek. Claudette Keuls en een aantal vrijwilligers doen het schilderwerk naar een prentbriefkaart van een niet goed leesbaar gesigneerd schilderij van het Seinpost. Het project is op 2 oktober 1998 door de voorzitter van de Stichting Straatkunst op Scheveningen, Loek de Koning, officieel aan het publiek gepresenteerd.

Aan de hand van een oude foto van een hofje, dat eens in de Heemraadstraat lag en dat door de bewoners zelf als ontwerp voor een muurschildering is aangedragen, wordt onder de artistieke leiding van Claudette Keuls samen met de bewoners van de Heemraadstraat een muurschildering gerealiseerd. Het project komt tot stand dankzij de financiële bijdragen van het Wijkoverleg Scheveningen-dorp, Jaczon B.V. en de gemeente Den Haag. De schildering is op zaterdag 13 november 1999 door gemeenteraadslid Michiel Niemeijer aan de buurtbewoners overgedragen.

 

 

De verbondenheid met het oude Scheveningen, de oude Scheveningse klederdracht, en de realiteit van het heden, de horizon, zijn de elementen die deze muurschildering kenmerken. Het ontwerp is tot stand gekomen in een bijzonder goed overleg tussen buurtbewoners en Janny Volkerts. Dankzij haar artistieke begeleiding, het enthousiasme van de buurtbewoners, een bijdrage van De Profs voor verf etc., ICS voor de coating en de reservepot van de Stichting Straatkunst op Scheveningen is deze schildering tot stand gekomen. De muurschildering is op 27 september 2000 door wethouder Wilbert Stolte officieel onthuld.

volgende pagina

terug naar vorige pagina