Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
28-03-2017, 04:18:14
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Vraag en antwoord
| |-+  Vraag en antwoord
| | |-+  ik heb een vraag
« vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 99 100 101 102 [103] Omlaag Print
Auteur Topic: ik heb een vraag  (gelezen 325875 keer)
j.d.
Volmatroos
***
Berichten: 56


"doe ook maar wat...."


Bekijk profiel
« Antwoord #1530 Gepost op: 11-03-2017, 16:44:53 »

Kibbeling:
 Eerst werd Kibbeling alleen gebakken van speciaal uit kabeljauw uitgesneden kabeljauw-wangetjes. Dit deel van de kabeljauw heeft een heel kenmerkende smaak en textuur. Vaak totaal iets anders dan wat nu als kibbeling wordt aangeboden. Daarna werden stukken van de kabeljauw-buikstukken voor kibbeling benut. Maar kabeljauw werd veel te duur, dus werden en worden pollak, heek, wijting en koolvis voor kibbeling gebruikt.
Er zijn ook visboeren die vertellen nijlbaars voor hun kibbeling te gebruiken.

Bron: http://www.nederlands-dis.nl/dis/hoofdgerecht/lekkerbekjes-en-kibbeling/

Nijlbaars ? Troep dus....

Groet:
jan
Gelogd

Rock now Roll Later.
zier
Schipper
*****
Berichten: 3296


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1531 Gepost op: 11-03-2017, 20:31:08 »

Bedankt jan weet nu wat pollak is,ordienere witte koolvis,maar heb wel eens horen zegge dat die best te eten is,maar aan de kust was er een antipatie tegen net als de roodbaars.
Gelogd
Pagina's: 1 ... 99 100 101 102 [103] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!