Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
28-06-2017, 07:32:59
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Vraag en antwoord
| |-+  Vraag en antwoord
| | |-+  ik heb een vraag
« vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 99 100 101 102 [103] Omlaag Print
Auteur Topic: ik heb een vraag  (gelezen 357006 keer)
j.d.
Volmatroos
***
Berichten: 56


"doe ook maar wat...."


Bekijk profiel
« Antwoord #1530 Gepost op: 11-03-2017, 16:44:53 »

Kibbeling:
 Eerst werd Kibbeling alleen gebakken van speciaal uit kabeljauw uitgesneden kabeljauw-wangetjes. Dit deel van de kabeljauw heeft een heel kenmerkende smaak en textuur. Vaak totaal iets anders dan wat nu als kibbeling wordt aangeboden. Daarna werden stukken van de kabeljauw-buikstukken voor kibbeling benut. Maar kabeljauw werd veel te duur, dus werden en worden pollak, heek, wijting en koolvis voor kibbeling gebruikt.
Er zijn ook visboeren die vertellen nijlbaars voor hun kibbeling te gebruiken.

Bron: http://www.nederlands-dis.nl/dis/hoofdgerecht/lekkerbekjes-en-kibbeling/

Nijlbaars ? Troep dus....

Groet:
jan
Gelogd

Rock now Roll Later.
zier
Schipper
*****
Berichten: 3339


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1531 Gepost op: 11-03-2017, 20:31:08 »

Bedankt jan weet nu wat pollak is,ordienere witte koolvis,maar heb wel eens horen zegge dat die best te eten is,maar aan de kust was er een antipatie tegen net als de roodbaars.
Gelogd
vreemdeling
Schipper
*****
Berichten: 1390


Bekijk profiel
« Antwoord #1532 Gepost op: 30-03-2017, 11:48:30 »

Zier,
Toevallig zag ik ook gefileerde roodbaars filets in de vitrine liggen bij de Sligro in Gouda.
( een stand van Smits Vis Rotterdam.)
Voor het eerst dat ik ergens roodbaars filets heb gezien.
Cor.
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3339


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #1533 Gepost op: 30-03-2017, 12:26:39 »

Cor roodbaars is best te eten,maar ja een boer vreet niet wat die nog nooit geproeft heb.
In 63 stonden ze op de boulevaar in katwijk ze te bakken en kon je ze eten kosten niks was voor de promotie,stonden de oudjes naast de kraam maar reken maar niet dat ze ze moesten ze mosten kabeljauw.
Ik fileerde ze ook aan boord en van de vel kon je niet zien wat voor vis het was en dan nam ik ze mee naar huis voor te bakken.
Gelogd
Pagina's: 1 ... 99 100 101 102 [103] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!