Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
18-11-2017, 16:44:53
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Zaterdag 14 oktober is het weer eens tijd om een drankje met elkaar te drinken in het ZMH. Het eerste drankje is van Alles over Scheveningen. Vanaf een uur of drie.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Recente berichten
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

 41 
 Gepost op: 15-11-2017, 11:29:36 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door zier
nou zeg het maar wat wordt het,houden we de kust vast tot de 35 gr.en om dat blouwe heen of voor de 20 gr de oost in.
ken ook tot de 40 gr. gaan ken je lekker het dek wassen.
of gaat er 1 in stealt van midag.
maar als je te vroeg aan de andere kant ben krijg je het wel in de stroom,du zullen de koploopers wel tot de 40 gr. gaan en de kaap om de zuid benaderen,weet me te herinneren de laatste keer waren er die door het tij tafelbay bijna misten.

 42 
 Gepost op: 15-11-2017, 08:23:54 
Gestart door vreemdeling - Laatste bericht door vreemdeling
Solway Harvester

deel 2

Redding Helikopters

Twee redding helikopters vlogen ook naar het rampgebied vanaf  het Marine vliegvelden Prestwick en Ayrshire, en vanaf RAF Valley in Noord Wales .
Verscheidene koopvaardij schepen en visser vaartuigen werden ook gevraagd  om te assisteren.
Daar de weersgesteldheid verslechterde, werden grotere schepen ingebracht om te helpen, met inbegrip op een zeker moment, van de "Ben Mychree", de veerboot van het eiland Man, met 98 passagiers en 38 bemanningsleden aan boord en het Koninklijke Vloot hulp schip, de Bayleaf.

De kustwacht riep ook  de hulp in van de Ierse Luchtmacht helikopter, die warmte opsporing capaciteit aan boord had en een vleugel vliegtuig van de Koninklijke Ulster politie macht.

De Eerste Minister's sympathie voor de treurende families.

De Eerste Minister Tony Blair en de politici van alle politieke partijen, uitten hun medeleven aan de treurende  nabestaanden van de mannen van de Solway Harvester, die bij het ongeval waren omgekomen..

Sprekend aan het begin van de Eerste Ministers Vragen uurtje in het Lagerhuis, zei Tony Blair en de Conservatieve leider  William Hague, dat zij bedroefd waren door het nieuws van de tragedie.

Eerste Minister Blair zei, dat hij er zeker van was, dat de gedachten van heel de Regering  bij de families zouden zijn, van de vermiste Schotse vissers.
De Conservatieve leider zei, dat hij het er mee eens was, wat de Eerste Minister had gezegd.

De Schotse minister voor Visserij zaken, John Home Robertson deelde  het Schotse Parlement mee, dat hij verschrikkelijk was geschrokken  van de tragedie en beloofde verder instructies "waarvan geleerd kon worden en geleerd zal worden ".
Hij zei..... Ik ben erg betrokken bij het nieuws van de Solway Harvester en mijn gedachten zijn  bij de families van de bemanning, in,  wat voor hen een verschrikkelijke verontrustende periode moet zijn.

Een Zware Klap.

Alasdair Morgan, de afgevaardigde van de Schotse Nationale Partij MSP voor de districten Galloway en Upper Nithdale, zei, dat het verlies van de bemanning een zware klap was voor de inwoners van  West Schotland en de bedrijfstak van de Jacobs schelpen visserij.
Het is een verwoestende tragedie voor zowel Kirkcudbright en de hechte samenleving van het eiland Whithorn.

Ik weet, dat de mensen die onder zulke gevaarlijke condities werken, zich hecht samen voegen in deze droevige omstandigheden en geven bewogen de hulp, die zij zo nodig hebben in deze zeer moeilijke periode.

De schelpen visserij en de werknemers van de verwerking industrie, zo'n paar honderd mensen in Galloway en ik zelf weten, dat zij vandaag allemaal aan hun vermiste collega's zullen denken.

De Schotse secretaris John Reid zei..... Ieder verlies op zee is een tragedie en wanneer er zo veel mensen de dood hebben gevonden van zo'n kleine gemeenschap, maakt het , dat het gevoel van verlies, zelfs nog heviger wordt gevoeld.
Deze tragedie raakt alle harten van mensen over heel Schotland en het Verenigd Koninkrijk.

Het raadslid van Whithorn, Alasdair Geddes zei.... De lokale gemeenschap is verdoofd door droefheid en in shock van dit verschrikkelijke nieuws voor mensen die niet alleen hun buren waren maar ook hun vrienden en collega's.
Onze harten, gedachten en gebeden, blijven bij de nabestaanden van de vermiste bemanning.

Schaduw over het geheel van de tragedie.

De zegsman Richard Lochhead van de Schotse Nationale Partij, afdeling visserij,   zei....
Aangezien het weer op dit tijdstip in het jaar, is het nieuws .waar wij allemaal bang voor zijn, als visserlui weer naar zee gaan om de kost te verdienen.

Deze tragedie brengt ons allemaal in herinnering, de uiteindelijke prijs , die onze vissers gemeenschappen moeten betalen om vis op onze tafels te brengen.

Alle vissers gemeenschappen leven in de schaduw van een dergelijke tragedie, maar het maakt de zaken er niet gemakkelijker door voor de families, die te maken hebben met het verlies van hun geliefden,

Trawler wrak zal waarschijnlijk op de bodem blijven liggen.

De gemeenschap van het eiland Whithorn kwam op Donderdag avond samen om te bidden voor de slachtoffers van de Solway Harvester tragedie.
Dominee Alex Currie, voorganger van de Kerk van Schotland, zei, dat het verlies van de zeven man een zwaar klap was voor de gemeenschap,

Dit soort dingen gebeuren ergens anders.... ze gebeuren niet hier.
Dat is altijd de reactie van de gezinnen die ik bezocht heb in de afgelopen 36 uur..
De familie van een van de slachtoffers, Martin Milligan, heeft mij verteld over het verlies  van de lol maker in het gezin.

Een zegsman voor de familie Milligan zei Donderdag..... Martin was iedere dag een familie mens. Hij dronk graag, hij hield van wedden en was een fan van de voetbal club de Rangers.

Het persoonlijke eerbetoon komt in de dodenwake van het nieuws, dat de oorzaak van het zinken  onderzocht zal worden de de autoriteiten van het eiland Man en zal waarschijnlijk uitgevoerd worden door onderwater inspectie, in plaats van het dat het schip zal worden gelicht.

Een zegsman voor de regering Marine Ongeval Onderzoek afdeling  laat weten, dat het geen gebruikelijke praktijk is  om een gezonken schip te lichten.
In plaats er van, zullen onderzoeken plaats vinden met op afstand bediende  onderwater camera's, waarbij normaal de oorzaak kan worden vastgesteld.
Echter, slecht weer houdt de camera's tegen om te worden neergelaten.

De MAIB zegsman  zegt ook, dat zo'n onderzoek  nodig is om vast te stellen of er zich nog lichamen  aan boord bevinden van de trawler, die zo als wordt gedacht, dat zij op 40 meter diepte ligt, ongeveer 11 mijl Zuid - Oost van het eiland Man..

Maar als de lichamen van een van de zeven opvarenden die vermist worden toen het schip zonk,  nog aan boord zijn, is er geen officieel beleid omtrent de berging er van..

Advies papieren

De Ministers zijn zich nog steeds aan het beraden, met het oog op de antwoorden  van een advies  document over een zaak die in Juli 1998 werd gepubliceerd.
De zegsman zei.... De Regering heeft zo als traditiegetrouw haar mening, gesteund door de zeevaart, dat de zee een  eerlijke en vredevolle rust plaats is , voor degenen , wiens leven er bij betrokken zijn.
Behalve degenen , die beantwoorden aan de advies documenten, onderschrijft nog steeds de meerderheid deze mening
De advies documenten blijken  over het zinken van het vissers schip Sapphire te gaan, met het verlies van vier opvarenden, in Oktober 1997 voor Peterhead.

In deze zaak  weigerde de Regering een verzoekschrift van de betrokken families, om de lichamen te bergen..
De families zelf regelden toen succesvol, dat het gezonken schip werd geborgen .
Hiermee werden de lichamen geborgen , door een publiekelijk verzoek,  dat honderden en duizenden ponden op bracht..

De verantwoordelijkheid voor het onderzoek  zijn in handen van de autoriteiten van het eiland Man gegeven, waar in haar wateren  het schip gedacht wordt te liggen.

De bemanning van de Solway Harvester
Craig Mille    Schipper
Zijn broer Robin Mills
David Mills, 18 jaar oud, neef van de schipper
Martin Milligan
David Lyons 17 jaar.
John Marphy  22 jaar
Wesly Jolly 17 jaar

Overleg met de families.

De grootste voorrang van de onderzoekers is om vast te stellen , wat een modern en goed uitgerust schip blijkbaar  zo snel was overkomen  bij zware zeegang.

De politie sergeant Mike Kneeshaw van Dumfries en Galloway zei...... Wij willen  eerst voortgaan met in contact te komen  met de families om hen in contact te brengen met het onderzoek en elke ontdekking, wat vandaag plaats zal vinden.

Een team van  getrainde juristen blijven stand-by voor de drie kleine gemeenschappen en sociale dienst ambtenaren staan ook klaar om de getroffen dorpsbewoners te helpen.

Het zusterschip van de Solway Harvester, de Torbach-N , was  Woensdag morgen vroeg de haven binnen gelopen.
De Schotse Visserij Minister , John Home Robertson, zei, dat er een  uitgebreid onderzoek zal plaats vinden , wat betekende.... dat iedere les die uit deze tragedie kan worden getrokken,  men van zal leren.
Hij voegde hier nog aan toe........Het was evenmin passend,  nog bewogen, om te speculeren over wat fout is gegaan.

Bloemen neergelegd als eerbetoon.

Bloemen werden neergelegd als eerbetoon aan schipper Craig Mills en zijn zes bemanningsleden die verdronken, toen zij in de problemen kwamen  om 18.00 GMT op Dinsdag.

Zijn broer Robin, die ook was verdronken, zou voor de 2e keer vader worden in Maart.

De bloemen werden neergelegd op een herdenking plaats in Kirkcudbright ter herinnering  aan het vergaan van de Mhairi-I, een schelpen trawler, die 15 jaar geleden was vergaan met het verlies van 4 man.
De afbeelding  toont een vrouw, die een kind knuffelt aan haar borst.

Een kaars, waarin een hart  was gegraveerd en het cijfer zeven, brandde in herinnering aan de mannen en een kaart  geplaatst  door de rouwklagers vertelde eenvoudig......Onze gedachten  zijn bij de families van de zeven gestorven vissers.

Visserlui langs de Solway kust zijn bezorgd om te weten te komen,wat  het plotselinge vergaan van het schip heeft veroorzaakt.

Kapitein John Niblock, met bijna 40 jaar ervaring van de zee zei...Het was een goed gebouwd schip, wat overal heen kon gaan,  in wat voor weergesteldheid dan ook.

Een verdomd goede schipper

De Ierse Zee is berucht voor zijn weer patronen.
Schepen, zoals de Solway Harvester  moeten in staat zijn zulke weersgesteldheden te kunnen weerstaan.
Andrew Johnson, van het eiland  Whithorn Zeil Club zei.... Er is hier zonder twijfels iets onverwachts gebeurd.
Ik kende Craig en hij was een verdomde goede schipper en de jongens aan boord waren ook goede  gasten.
Echt , ik zou graag over dit alles een antwoord  willen horen.
Het is verbijsterend voor het gehele dorp,

Wordt vervolgd.


 43 
 Gepost op: 14-11-2017, 23:59:22 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door jacobcramer
op de filmpjes te zien gaat het wel goed en 262 nm. verder

 44 
 Gepost op: 14-11-2017, 14:23:43 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door j.d.
Bedankt Jacob !!

Nu is duidelijk.
Dan is DTL misschien wel Difference To Leader i.p.v. Distance To Leader.

Gr.:
jan

 45 
 Gepost op: 14-11-2017, 13:47:27 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door jacobcramer
sja , alles klopt J.D.
14 nov17 = 17-11-2017 // 79 = TWD // 14.0 = TWS // 15.3 = SPEED // 10.8 = VMG
3402 =DTF //  0.00 = DTL
en wij meten van bootje naar bootje maar hun meten van bootje naar de finish
ik heb de gegevens van de dongfeng genomen

 46 
 Gepost op: 14-11-2017, 13:36:45 
Gestart door koost - Laatste bericht door koost
Hartelijk bedankt.

Nu kan ik gelukkig verder. Want alleen met roepnamen:
Paula, Martha, Riet, Fiet,  Alie, Appie, Arie, Henk en Koos, kwam ik niet ver.
Johanna en Albertus had ik al gevonden.
Sophie (1922) is voor ons wat vreemd.
Arie en Arendje zijn n.l. op 2 maart 1927 getrouwd.

Nogmaals hartelijk dank.

koost

 47 
 Gepost op: 14-11-2017, 12:09:36 
Gestart door koost - Laatste bericht door reiger

Arie Nutbey, geb. Schev. 7 maart 1904, schelpenvisscher, loswerkman, zn. van Hendrik en Johanna Harteveld, tr. Den Haag 2 maart 1927 Arendje de Niet, geb. Schev. 12 sept. 1907, dr. van Arie en Maria Breugem.

Uit dit huwelijk:

1. Sophia Nutbey, geb. Schev. 16 juli 1922.

2. Hendrik Nutbey, geb. Schev. 6 mei 1927.

3. Johanna Nutbey, geb. Schev. 1 mei 1928.

4. Arie Nutbey, geb. Schev. 29 juli 1929.

5. Maria Nutbey, geb. Schev. 16 mei 1931.

6. Sophia Nutbey, geb. Schev. 16 juli 1932.

7. Jacobus Johannes Nutbey, geb. Schev. 26 dec. 1933.

8. Albertus Gerardus Adolf Nutbey, geb. Schev. 11 sept. 1935, ald. 5 dec. 1935.

9. Martha Nutbey, geb. Schev. 17 nov. 1936.

10. Arie Nutbey, geb. Schev. 5 maart 1938.
 

 48 
 Gepost op: 14-11-2017, 10:20:44 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door j.d.
Jacob dan klopt er toch iets niet.....

Laatste positie rapporten:
POSRELEASE


1;DFRT;05,14.63S;031,13.16W;0654;14Nov17;79;14.00;15.3;10.8;3402.3;0.0;;
2;MAPF;05,08.31S;031,10.34W;0654;14Nov17;98;14.00;16.2;11.5;3406.4;4.1;;
3;VS11;04,54.83S;031,05.82W;0654;14Nov17;89;13.00;14.8;12.1;3415.9;13.6;;
4;TBRU;04,50.09S;031,05.04W;0654;14Nov17;82;13.50;15.5;12.2;3419.7;17.4;;
5;AKZO;04,35.30S;030,53.93W;0654;14Nov17;88;12.50;14.4;12.0;3427.3;24.9;;
6;TTOP;03,30.48S;030,16.23W;0654;14Nov17;113;11.80;13.8;9.4;3467.4;65.0;;
7;SHKS;03,29.76S;030,22.76W;0654;14Nov17;99;12.00;13.1;9.8;3470.9;68.6;;

S en W weet ik wel maar wat heeft de rest voor een betekenis....

Gr.:
jan

 49 
 Gepost op: 14-11-2017, 10:05:30 
Gestart door boegstate - Laatste bericht door boegstate
https://youtu.be/v4AFM6Og578

 50 
 Gepost op: 14-11-2017, 00:10:36 
Gestart door Knorhaan - Laatste bericht door jacobcramer
mijn meetlint meet ook 100 NM.  j.d.
de afgelopen 24 uur hebben ze 254 NM afgelegd
als de mijlenteller klopt . niet slecht

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!