Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
18-03-2018, 08:22:16
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Moppetrommel is vernieuwd http://www.allesoverscheveningen.nl/moppen

  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 18
1  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 15-02-2018, 01:40:25
ze zou een nieuwe brug krijgen , ik weet niet wanneer , misschien nu ?
Daar gaat het wel naar uitzien.
Hartelijkdank voor de informatie Cool.
2  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 14-02-2018, 16:25:10
Beste mede forum leden.
Hier een vraagje?
Elke dag surf ik effe op Marinetraffick.com,en zoek naar bepaalde vissersschepen.
Zo ook de sch10(ja die van Arie/Barry,en Rien Rog),die word aangegeven als laatste trip van Harlingen naar Stavoren op 25-1-2018,en die er op 14-2-2018 nog steeds ligt volgens Marinetraffic.com.
Weet iemand meer over het reilen/momenteel drijven van de sch10?,of is de Marinetraffic in de war,en is de sch10 weer operationeel?
 M.v.d.
Adje.
3  Vraag en antwoord / Vraag en antwoord / Re: Herinneringen deel 3 Gepost op: 25-12-2017, 13:16:02
Zo adje we hebben wat te LEZEN.

Bedankt cor en een paar gelukige dagen.
Ja Zier dat waren weer een paar prachtige verhalen,en niet alleen wij hebben ze gelezenmaar andere ook,om 13.13 uurzaten er 41 gasten op dit forem dus zijn er meer loners zoals ik Cheesy.
Cor Bedankt voor de tijd en moeite namens allen die je verhalen volgen.
All the Best.
Hg Adje.
4  Vraag en antwoord / Vraag en antwoord / Re: Herinneringen deel 3 Gepost op: 18-12-2017, 22:00:56
 Heb weer lekker zitten genieten Cor1 vraagje:indien moglijk plaats er ook 1/2 op tweede kerstdag,dit voor the loners onderons.
Alvast een Fijne kerst.
Hg.
Adje.
5  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Nieuwsbericht. Gepost op: 25-10-2017, 22:02:00
 Hans bedankt voor het plaatsen v/d foto's Cool Cool
 Was die tijd er nog maar  Cry
  Adje.
6  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Nieuwsbericht. Gepost op: 25-10-2017, 17:19:56
Toen ik in 2007, na door de balletagecomissie goed bevonden werd,werd ik toegelaten door de jury v het Cafe aan de haven,een avond die 3 pagina's volgeschreven werd,want men wilde wel weten wat voorVlees/vis ze in de kuip kregen  Cheesy,perslot v rekening was ik er 1 die van benoorden de Noorderpier kwam,en al wat daar(we spreken van langs de kustlijn),dat deugde niet Grin,maar ik was er doorheen,en werd uitgenodigd op een avond in december in zarrouths om kennis te komen maken met de andere Leden v het Cafe aan de Haven,een Bere Gezellige avond en wat mij verbaasde, kreeg ik ook een paar cadeautjes aangeboden,omdat ik in dec jarig was.
Johan/Wies en Gina waren de hoofd personen(sorry als ik een paar namen vergeten ben maar het is ook al weer 10jaar geleden),die regelden alles,en wij als leden hadden een fijne geslaagde avond,ook onderling waren we ontdeugend:zo herrinner ik mij de laatste tramrit van Dirk Plug(alle voorzichtigheid in acht genomen)werd besloten om DIRKop z,n Laatste Tramhalte te vergezellen,en daarna met hem op z,n receptie, zn pensioen te vieren.
Dirk die totaal niet wist wat hem overkwam vond het al vreemd,dat er Leden v/h Cafe aan de haven opeens instapten, versierd met boa's hoeden etc etc,zat met verbazing te kijken met:Wat gebeurd er nu allemaal Cheesy Proost.
Nog steeds niet wetende ,wat er aan de hand was,werd de tram overgenomendoor een welwillende Collega, die het niet erg vond om een paar haltes extra te rijden voor zijn scheidende collega Cool Cool Cool.
Dit was nog in een tijd voordat facebook uitgevonden was, toen dat er wel was,verminderde het bezoek aan Cafe aan de Haven,en resulteerde wat het nu is als het CAFEETJEUHH Cry.
Hoewel de botensite v scheveningen zich er niet voor leent om ook van deze happenings te doen,zie ik nu al een terug gang in werking worden gesteld, wanneer wij over zouden gaan naar een facebook site.
Adje.
7  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Nieuwsbericht. Gepost op: 24-10-2017, 20:08:56
Als men daaraan begint,verwateren de onderwerpen welke deze site aangaan op de lange duur,want:vrienden en nog eens vrienden met elk een andere versie dat groeit maar door,waar door de kern uit het oog verloren word,en dan lid moeten worden v Facebook brrrrrrrr never.
Hg.
Adje
8  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 22-10-2017, 15:31:41
thanx for the picture Rinus Cool
Hg
Adje.
9  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 22-10-2017, 13:02:02
Dekzwabber,

Is de getoonde logger wel de SCH.77.
Ik denk meer aan de SCH.75
Of is het een vrije keuze schilderij ?

Waarom ?
De SCH.77 heeft nooit haar redding boot, dwars op het achterschip gehad.
Zij had op het achter dek meer ruimte, omdat haar stuurhuis voor de achter mast was geplaatst en de redding boot in de lengte van het schip kon staan.

De SCH.75 echter had haar stuurhuis rond de achter mast geplaatst, dus minder ruimte op het achter dek. met het gevolg dat de redding boot dwars moest komen  te staan.

Voor de oorlog als kind veel op de SCH.77 rond gezworven, daar mijn vader toen monteur was op deze logger.
Cor de Jong was toen schipper.

Gr.
Cor

Hallo Cor.
 Ik deed ook maar een gooi in die richting,heb es effe zitten surfen op de site visserij schepen v scheveningen en kom tot de conclusie, dat zowel de sch77 en de sch 75allebij hun sloepen in de lengte richting v/h schip hebben staan,komt er hier op neer:fantasie v/d schilder Cheesy Cheesy,er staat op die site ook een schilderij van de schev 75 met de sloep dwars geplaatst(misschien dezelfde schilder),de geranna is nog steeds drijvende maar nu als recreatie schip.
Krijg net een telf,waar in verteld word,dat de Ger-anna de voormalige Kw 77 geweest is en naderhand het nr schev 96.
 Fijne zondag nog.
Hg.
Adje.
10  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 21-10-2017, 16:20:03
Mooi schilderij.

K
Dit scheepje lijkt verdacht veel op de Geranna bevooradings schip v/d Helaas niet meer bestaande Radio Piraat Veronica.
11  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Allerlei. Gepost op: 08-10-2017, 13:53:22
Nou de regen is over enkeld nog een beetje wind,de gewichten van de klok hebben het moeilijk en de binnenvaart op de rivier ook vooral die naar het breediep moeten.
Mot eigenlijk boodschappen doen maar ik hou hem nog maar ff op de wind tot het afslekt ,want beneden zal het wel oorlog wezen,want het is net als je de scheveningse haven uit moet dan krijg je ffop je flikker en als je dan buiten ben is alles klaar.
Oeps wordhet dan gien tijd om een slingermeter aan de wand te hangen Zier ;Dnog effe en je word zeeziek bij jou in huis groote/hoge gebouwen moeten bewegenhoe hoger je woont,hoe heftiger de beweging v/h gebouw,weet niet op welke etage je woont?,maar bewoners op de bovenste etages kunnen weleens een gevoel van zeeziekte krijgen Grin
12  Hoofdindex / Praatgroep Scheveningen / Re: Gespot Gepost op: 14-08-2017, 17:09:10
Volgens mij komt dat fikkie van af de wal.
Gr Adje.
13  Vraag en antwoord / Vraag en antwoord / Re: ik heb een vraag Gepost op: 25-07-2017, 19:37:48
Kijk dat bedoel ik nou,het eerste blikje is dan visserij en het tweede blikje is dan duurzaame visserij.
Wie kan me een goede devinitie geven van het woord duurzaam,want tot nu toe kan ik maar enkeld constateeren dat het woord inhoud oplichterij.
Want de inhoud is precies het zelvde en de smaak is ook het zelvde en de hoeveelheid is ook het zelvde,alleen de prijs is niet het zelvde.
Het eerste blikje is 0,98 en het duurzame blikje is 1,77
Dus moet ik constateeren dat dat MSC een groote oplichtersbende is om nog meer geld uit je zak te kloppen.
Je moet er eens kijken naar die pakjes zalm daar kan zo een paar euro af zonder MSC of je het nu bij de lidel of bij apie der zit geen verschil tussen,die prijs loop gewoon de spuigaaten uit.
Het zal er wel hier op neer komen dat er is weer een nieuw luchtkasteel ontworpen waar een paar duisteren figuren der zakken kunnen vullen.
Niet over opwinden Zier,gewoon de goedkoopste nemen,het gros moet bij de massa vandaan komen,en er zitten altijd onkundige mensen tussen die denken hun steentje bij te dragen aan het millieu,doch die weten niet(het gros)waar abraham de mosterd van daan haalt,dus gewoon de goedkoopste(op dit gebied)kopen,geld ook voor artikelen die onderin de schappen liggen(niks mis mee)wel de prijs,en die is stukken goed koper dan het handels/naams merk,m.u.v de exclusieve dingen die in de koeling liggen.
14  Vraag en antwoord / Vraag en antwoord / Re: ik heb een vraag Gepost op: 25-07-2017, 17:06:53
 Volkomen met knorhaan eens,de consument let niet op de verschillende verpakkingen,waar wel opgelet wordt,is de prijs,en die zal dan wel verschillend zijn,omdat op de ene verpakking duurzaam staat en op de andere niet,onder het deksel zit dezelfde vis.
misschien een optie om ze allebei te kopen,en de producten eens nader te bestuderen kwa smaak?
15  Hoofdindex / Wie wat waar / Re: Welke Haven Gepost op: 15-07-2017, 11:15:49
Hier een andere, ook niet al te moeilijk denk ik.
Denk het wel Daan zeker voor mij die het van google moet hebben, ik denk dat het Lelystad is, het is een gokje.

Hello!

The picture is from KERTEMINDE, Denmark - a little town situated on the east-coast of the island of Funen. From there - in good weather, it`s possible to see the Great Belt Bridge
Groet
loggerworld
Hello Loggerworld.
 Thnx for youre reaction on our:what port is this,unfortenately you give a reaction from 2007,but not much people visit this site anymore.
What me suprised is youre choosen nickname,its loggerworld and we have in the 50tees and later a lot of logger(fishingships over here),so i have my daubt's if you real danish,or fake the name and youre dutch?,anyway,if you like ships(fishing and others)you can enyoy what our members put on this url,unfortenately not much will give an answer in english,but if you wanna try go to:Allerlei on this site and probebly more people will give answers on youre questions if you have?
greathings
Adje.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 18


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!